2017-06-24 O POHÁR ODSTŘELOVAČE KVV PLZEŇ - Doupov výsledky 1. kolo

2017-06-24 O POHÁR ODSTŘELOVAČE KVV PLZEŇ - Doupov výsledky 1. kolo

Ahoj kamarádi střelci,

a máme tu už 5. ročník závodu O pohár odstřelovače KVV Plzeň. Opět poděkuji KVV Plzeň a všem příslušníkům AČR, kteří nám umožnili na Plešivec přijet a zastřílet si. Dále poděkuji všemu personálu, který závod zabezpečil. Z tohoto závodu mám velkou radost, vše běželo jak po drátku a drobné technické závady byly rychle odstraněny. Vám závodníkům děkuji za účast a za velmi ukázněné chování. Většina z Vás vydržela až do samotného konce, což je skvělé také. Bez Vás by totiž celé to snažení a blbnutí nemělo význam. Doufám, že i Vám se závod líbil.

Jako obvykle nebylo střílení žádná sranda. Ale to je prostě Doupov a každý diplom z této střelnice je cenný. Sice jsme měli hezké počasí, ale foukal silný vítr, který také slušně měnil směr. To se nejvíce projevilo na vzdálenostech 500 a 700 m. Postřílených rukojmích byla spousta a figurám na 700 m se dařilo slušně odolávat také. Není to sranda, když nejste schopni sledovat kam Vám to padá, protože miráž to prostě nedovolí. Přesto výsledky vítězů byly velmi slušné. Tedy: "Sláva vítězům, čest poraženým".

1. místo - Tomáš Bělka s nástřelem 414,45 bodů
2. místo - Michal Larva s nástřelem 400,34 bodů
3. místo - Karel Žaloudek s nástřelem 374,80 bodů

Vyskytly se drobné problémy s vyhodnocováním terčů. Jménem pořadatelů chci říci, že nikoho vědomě nepoškozujeme. Ale pokud v terči, kde má být 13 ran napočítám 14 a více, škrtnu sice nejhorší 3 rány, ale pak musím škrtat ty nejlepší, než se dostanu na počet ran 10 pro jeden terč.
Pokud najdu v terči místo 13 ran pouze 11, počítám 10 nejlepších. Nejsem schopen vyřešit, zda závodník vystřelí do svého terče správný počet ran, zda se nesplete a nešoupne tam jednu navíc nebo mu do terče střílí jiný závodník. To prostě nejde. Jsem schopen rozpoznat rozdíl mezi zásahem z kalibrů .223 a např. .308, ale už velmi obtížně lze identifikovat rozdíl mezi 6,5 a .308, když je jeden zásah v bílém a další v černém. Nejsme schopni všechny terče lepit na kartony, takové prostředky prostě nemáme. Takže, i když se snažíme být spravedliví, může se stát, že bude někdo poškozen. V příštích kolech budete dostávat terče po vyvěšení výsledkové listiny, následovat bude čas 30 minut na protesty, pak teprve vyhlášení výsledků. To by mělo vyřešit spoustu dohadů. No a na Vás je, aby jste stříleli pouze do svých terčů správný počet ran.

Na závěr bych chtěl říci. Zbraně Liberec jsou spolupořadateli 7 závodů ročně v Čechách. Když jsem začal s Doupovem a později se SNIPER CUPem v Ludvíkovicích, dělal jsem to proto, že v Čechách bylo podobných soutěží jako šafránu. A asi to přineslo i nějaké zviditelnění naší firmě. Dnes už to vidím jinak. Moc mě těší, že se na našich závodech objevují nové tváře, ale ještě větší radost mám z těch, kteří se k nám vrací. To je pro mě smysl celého tohoto snažení. Potkat se s kamarády, vypadnout ze všedního rytmu života a užít si to. A když vydržíte do konce soutěže, na závěr nám potřesete rukou a řeknete díky, tak to je ta největší odměna.

Pokud se Vám soutěž líbila, budeme se na Vás těšit 17.9. na 2. kole tohoto závodu.

Pod textem naleznete výsledkovou listinu. Tuto objevíte také na stránkách http://www.strelnicetachov.cz/

Na těchto stránkách probíhá registrace na další kolo, které se bude konat 16.9.2017. Registrace se uzavírá 1.8.2017.

Děkuji za pozornost.

Za team Zbraně Liberec - Aleš Chudoba