CZECH SNIPER CUP 2015 - 1 - výsledky

CZECH SNIPER CUP 2015 - 1 - výsledky

Ahoj kamarádi střelci,

dne 28.2.2015 se konalo 1. kolo 1. ročníku české odstřelovačské ligy CZECH SNIPER CUP 2015. Střílelo se na vzdálenosti 100 - 375 m. Závodu se celkem zúčastnilo 58 střelců.

Začnu drobnou patálií, která se nám stala na samém závěru celé akce. Po vyhlášení výsledků za námi přišel jeden ze střelců se sporným terčem ze vzdálenosti 375 m. Terč jsme pečlivě prozkoumali a střelci Liboru Havlišovi jsme nakonec dali za pravdu a původně nepřičtenou 10-ku mu uznali. To ho vyneslo z 5. na 1. místo. Tím se samozřejmě změnilo celé pořadí na předních místech. Správný výsledek tedy je:
1. místo - Libor Havliš s nástřelem 494 b
2. místo - Daniel Krňanský s nástřelem 490 b
3. místo - Josef Procházka s nástřelem 490 b
Při shodném počtu bodů rozhodovala mířenka na 100 m z rukou. Tato disciplína byla odhlasována závodníky jako nejnáročnější. Poprosím oceněné střelce, aby si vyměnili medaile.

Jménem ředitele soutěže a pořadatelů chci říci, že nám je vzniklé situace líto. Závodníků dorazilo více, než jsme čekali. Bohužel zdaleka ne všichni nám dali vědět, že chtějí na závod přijet. V příštích kolech budou lehce upraveny propozice a tím dojde ke zrychlení závodu. Zároveň chci říci, že příště nebude na reklamace po ukončení závodu brán zřetel. Tuto výjimku jsem umožnil pouze dnes. Neměli jsme vše odladěné dle našich představ. V příštích kolech budou učiněna opatření, aby k něčemu podobnému nedocházelo. Dnes nás skutečně provázela časová tíseň.

K samotné úpravě propozic, které samozřejmě včas najdete na našich stránkách. Zkrátíme trošku časy na jednotlivé položky, nejspíš nebudeme lepit nástřel, ale budeme střílet na 300 a 375 m stylem 3+10 ran v čase 7 + 7 minut. Nejhorší 3 rány se nebudou počítat. Pak dojde ke kontrole terčů na vzdálenosti 100 m a bude pokračovat střelba z loktů na tuto vzdálenost v čase 7 minut. V době výměny terčů budeme po závodnících chtít, aby zvládli přípravu beze zbraně. Od chvíle, kdy bude cílový prostor bez terčové obsluhy, vyhlásíme přípravu se zbraní v čase 3 minut. Poté bude zahájena palba. Nikdo nebude čekat na opozdilce. Od těchto úprav si slibuji výrazné zkrácení času potřebného na odstřílení jedné rundy. Nechceme omezovat počet startů a nechceme, aby jste byli z dlouhého čekání otráveni.

Za celý pořadatelský team Vám chci poděkovat za účast, trpělivost a až na malé detaily ukázněné chování. Doufám, že se Vám tento závod líbil a poctíte nás svojí účastí v dalších kolech.

Na samý závěr chci poděkovat našim sponzorům, především však prezidentu ALIANCE MILITARY CLUB ČR panu Tomáši Hnízdilovi. Jeho zásluhou nám několik firem věnovalo do závodu krásné věcné ceny. Některé z nich jsme rozdali v 1. kole při losování v tombole. Pro závodníky, kteří se zúčastní minimálně čtyřech startovních kol, bude při posledním kole připravena velká tombola. Hlavní cenou je vyhlídkový let vrtulníkem pro 3 osoby.

Tento dar nám věnovala: Letecká společnost Nisa Air Mladá Boleslav

Další sponzoři:
Město Nový Bor
Pivovar Konrád
Armytrika.cz
Armyshop E-Army Liberec
Bytové družstvo Sever Liberec

Děkuji za pozornost. Aleš Chudoba.