CZECH SNIPER CUP 2019 - celkové vyhodnocení

CZECH SNIPER CUP 2019 - celkové vyhodnocení

Ahoj kamarádi střelci,


dne 12.10.2018 jsme 6. kolem uzavřeli 5. ročník české odstřelovačské ligy CZECH SNIPER CUP. V celkovém hodnocení naleznete pouze závodníky, kteří absolvovali nejméně 3 kola. Účastníkům byly započítány vždy 3 nejlepší výsledky z celé sezóny. Zvlášť jsou vyhodnoceny kategorie STANDARD, SAMONABÍJECÍ a OPEN.


První 3 střelci byli vyhlášeni jako vítězové ročníku, obdrželi poháry a drobné dárky. Na ostatní čekaly drobné ceny od firem Česká Zbrojovka a Tele3, kterým tímto děkujeme za podporu střeleckého sportu.


Kategorie STANDARD:
1. místo - Richter Jakub se součtem nástřelů........1533 b
2. místo - Bartoň Milan se součtem nástřelů..........1522 b
3. místo - Prokopová Taťána se součtem nástřelů.........1420 b


Kategorie OPEN:
1. místo - Vrábel Miroslav se součtem nástřelů........1531 b
2. místo - Chudoba Aleš se součtem nástřelů..........1491 b
3. místo - Sýkora Jan se součtem nástřelů.........1416 b


Kategorie SAMONABÍJECÍ:
1. místo - Kolegar Tomáš se součtem nástřelů........1345 b
2. místo - Ťopka Tomáš se součtem nástřelů..........1339 b
3. místo - Balounek Jindřich se součtem nástřelů.........1320 b


Rád bych vyjádřil uznání několika závodníkům. Kuba Richter nám celá léta ukazuje nadstandardně vysoké výkony s ráží .308 WIN. Řeže nás jak v kategorii STANDARD, tak se stejnou puškou i v OPEN. Mimo jiné letos naprosto nejvyšší nástřel mezi oběma kategoriemi. A máme tu 2 skokany roku. Míra Vrábel zvítězil s vysokým skóre v kategorii OPEN. Výborný výkon. No a na závěr Taťána Prokopová, která letos s odstřelovačkou začala nejen střílet, ale i závodit. V celkovém hodnocení skončila v kategorii STANDARD na 3. místě. To nebude štěstí začátečníka. Tahle kočka umí vážně střílet.


S lítostí oznamuji ukončení pořadatelské činnosti Zbraní Liberec v této soutěži. Důvodem je velké pracovní vytížení, nemohli bychom se nadále věnovat soutěži tak, jak si zasluhuje. Dovolte, abych vám závodníkům poděkoval za pětiletou přízeň. Ostatním, kteří se podílejí na organizaci soutěže děkuji za odvedenou práci.


Na závěr mi dovolte drobné zamyšlení.


CZECH SNIPER CUP je moje dítě. Tento závod jsem vymyslel, protože jsem měl pocit, že v Čechách bylo v té době málo odstřelovačských soutěží. Na Moravě jich bylo určitě mnohem více. Snažil jsem se vytvořit soutěž aspoň trochu jinou, než ty ostatní. Nechtěl jsem, aby jste se nudili, aby jste na různých soutěžích stříleli stejné disciplíny. Závod měl být nejen o zašpérované pušce, ale i o střeleckém umu každého z vás. Proč to píši. Za roky pořádání Doupova a Sniper Cupu už jsem vážně unaven z toho, jak někteří pánové neustále kafrají a fňukají jak holky. Jednou vadí střelba z loktů, podruhé rukojmí, potřetí MICKEY MOUSE, pak má terč špatnou barvu... Zajímavé je, že ty holky, které s námi závody střílí, tak ty nefňukají. Ty jdou a střílí. Já nevím, jak to máte vy, ale mě baví zvládnout nějakou disciplínu, v které si nejsem jistý. O tom přeci soutěžení je. Něco se naučit, jít se utkat s ostatními a pokud jsem v tom dobrý, tak zvítězit. Pokud jsem se někoho dotkl, tak mi to vlastně ani není líto. Bylo to tak myšleno. Tento závod jsem vymyslel pro vás, tedy jsem zvedl svou línou řiť a šel jsem udělat něco pro ostatní. Rozhodně ne z důvodu finančního profitu. Ten z této soutěže nemám žádný. Teď vlastně trochu kecám, neplatili jsme s Monikou startovné.


Děkuji za pozornost.


Za team Zbraně Liberec - Aleš Chudoba.